21 maart 2023
Kennismaken met Dries Jansma

Zoals de meeste van jullie inmiddels wel weten is de waterregisseur vorig jaar vertrokken bij onze waterketen.

Vanaf dat moment heb ik aangegeven die rol wel op me te willen nemen en ben toen als waterregisseur a.i. aangesteld, omdat ik veel potentie zie in onze waterketen. Op 10 februari is tijdens de stuurgroepvergadering aan onze bestuurders gevraagd om deze tijdelijke invulling te formaliseren. De vergadering heeft hiermee ingestemd, vanaf dan ben ik nu dus jullie nieuwe waterregisseur.

Even voorstellen

Voor de mensen die mij nog niet kennen zal ik mij even voorstellen. Ik ben Dries Jansma en ben al meer dan dertig jaar werkzaam bij de gemeente Groningen als technisch beleidsmedewerker riolering en water. In die hoedanigheid ben ik vanaf de start van onze waterketen betrokken als clustercoördinator. Speerpunten tijdens mijn coördinatorschap zijn Gegevensbeheer en Kennisdeling. Twee grote projecten binnen onze waterketen die zijn vruchten beginnen af te werpen. Ik heb mij dan ook met veel plezier en inzet betrokken gevoeld bij deze twee projecten. En nog trouwens, nu ze in een fase zijn gekomen om te bestendigen.

Door mijn technische achtergrond en mijn opgebouwde netwerken kan ik de zaken in de waterketen snel duiden en plaatsen. Daarbij ben ik nog steeds verantwoordelijk voor Gegevensbeheer Noord. Dat is een groot voordeel. Binnen de samenwerking vind ik vertrouwen en openheid heel belangrijk, op die manier kunnen we samen grote stappen maken.

Samen optrekken

Ik vind het leuk dat ik in de gelegenheid wordt gesteld om zo’n mooi samenwerkingstraject te mogen trekken. Ik stap er dan ook met vol vertrouwen in, en met mijn opgebouwde kennis en netwerken wil ik dan ook toegevoegde waarde geven aan deze samenwerking. Ik hoop jullie dan ook allemaal graag te ontmoeten en vooral samen op te trekken. Ik heb er alle vertrouwen in!

Dries Jansma

Waterregisseur waterketen Groningen Noord Drenthe