07 oktober 2021

Na vier jaar werkzaam te zijn voor onze waterketen neemt Harrie Koning, als voorzitter van de Regionale Managementgroep (RMG), afscheid van de waterketen. 

Een laatste interview met Harrie over zijn passie.

Mooi spoor uitgezet

“Het is denk ik een passend moment om de waterketen te verlaten”, begint Harrie. “De vakmensen, onze waterprofessionals en de waterregisseur zijn nu vooral aan zet. Zij staan nu in direct contact met onze bestuurders en moeten zich met elkaar verbinden. Het spoor is uitgezet. Jan Drent, manager bij de gemeente Noordenveld, neemt het stokje van me over. Jan kan de verbinding mooi aangeven en het in praktijk brengen, samen met de clustercoördinaten en waterteams. Ik hoop dat ik met mijn bijdrage een mooi spoor heb uitgezet voor alle organisaties.”

Meebewegen en verbinding

Op de vraag of Harrie nog een highlight wil benoemen tijdens zijn periode hoeft hij niet lang na te denken: “Het meest belangrijke vind ik dat het netwerk zo mooi meebeweegt met maatschappelijke ontwikkelingen. Zo anticiperen we en hopen we antwoorden te vinden op extreme omstandigheden, zoals hete en natte perioden. Waarbij de vakmensen het moeten doen, in samenspraak met het bestuur. De professionals staan in de frontlinie, het management is daarbij ondersteunend. De verbinding is daarbij belangrijk. Ik ben van de verbinding, ook met mensen die een andere mening hebben. En dat meebewegen en die verbinding zijn voor mij toch de highlights van de afgelopen vier jaar.”

Ik ga mijn hobby missen

“Ik kreeg altijd veel energie van de waterketen, dat werd zelfs thuis opgemerkt”, vervolgt Harrie. “Er was altijd veel enthousiasme en bevlogenheid in de RMG. Dat geeft mij veel vertrouwen voor het vervolg. Alles werd met veel plezier gedaan, ik ga mijn hobby missen. Jeetje, hier kreeg ik energie van. En dat heeft alles te maken met de mensen”, besluit Harrie het gesprek.

Afscheid van Harrie Koning uit de waterketen, bij tante Til in Enumatil. Klik hier voor de foto’s.