14 maart 2021
20200623_1_5ef1dd69325a0.jpeg

Voor onze inwoners geeft dit handboek praktische adviezen en tips om een watervriendelijke tuin aan te leggen.

Tips voor watervriendelijke tuin

Het handboek is gericht op het informeren, inspireren en activeren om je tuin watervriendelijk aan te leggen. Er staan negentien overzichtelijke tips in op infobladen. Van het plaatsen van een regenton tot geschikte beplanting voor een droge tuin of juist een natte tuin. Maar ook het plaatsen van een groen dak, het vergroenen van een balkon en het aanleggen wan een vijver. In de inhoudsopgave vind je alle tips.

Handboek op je website

Het handboek mag je vrij gebruiken en op je website plaatsen. Je dient het dan wel in zijn geheel te plaatsen, je mag er niet uit knippen en plakken. Dat is zo afgesproken met de makers van het handboek. Dus doe er je voordeel mee en geef het een plekje op je website. Onderstaande download leidt naar de website van onze waterketen. Daar is het handboek opgenomen in de bibliotheek die je onderaan de website vindt en daar kun je het handboek downloaden.

Open / Download (PDF)

De makers

Het handboek is een uitgave van de Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling, atelier GROENBLAUW en Tuinbranche Nederland. Mogelijk gemaakt door Stichting RIONED, STOWA, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Tuinbranche Nederland.