Slagkracht vergroten

25 mei 2021

Waar gaan we naar toe in de waterketen?

Een gesprek met Herman Beerda, lid van onze stuurgroep en dagelijks bestuurslid van Waterschap Noorderzijlvest.

Samenwerken geen last maar lust

25 mei 2021

Klimaatadaptatie: een ver-van-je-bed-show of al opgenomen in je dagelijkse werkzaamheden?

Van beerput tot riool

25 mei 2021

Bij Gegevensbeheer, een van onze focusprojecten, zijn recent vier nieuwe medewerkers aangenomen.

Nieuwe industriewaterzuivering Garmerwolde

25 mei 2021

Na vijf jaar voorbereiding is in Garmerwolde een waterfabriek speciaal voor de industrie in de Eemshaven in gebruik genomen.

Gluren bij de buren

25 mei 2021

Wethouder Dorus Klomberg trekt met een Klimaatkaravaan door de gemeente Rheden en stimuleert zo duurzame en klimaatadaptieve initiatieven.

Bijvriendelijke struiken voor alle schoolpleinen in Assen

25 mei 2021

Om alle basisscholen in Assen te helpen het schoolplein te vergroenen, hebben ze woensdag 24 maart een vergroeningspakket gekregen.

Aanbesteding neerslagdashboard

25 mei 2021

Het KNMI en de waterschappen ontwikkelen systemen die de neerslaghistorie en de neerslagvoorspelling op een kleiner gebied steeds nauwkeuriger kunnen weergeven.

Uit de media

25 mei 2021

Deze rubriek bevat interessante informatie uit de media.

Week van ons water

16 maart 2021

Nederlanders bewuster maken van water. Want hoe beter we met elkaar voor ons water zorgen, hoe meer we ervan kunnen genieten! En we sluiten op die manier aan bij klimaatvriendelijke oplossingen.

Neem vergroening mee in andere initiatieven

15 maart 2021

Hoe kijken bestuurders aan tegen het betrekken van inwoners bij vergroeningsactiviteiten? Een gesprek hierover met Henk Kosters, voorzitter van de Stuurgroep binnen onze waterketen.

Tegel eruit plant erin

14 maart 2021

Stichting Steenbreek probeert gemeenten, provincies, particulieren en andere betrokken partijen te stimuleren klimaat adaptieve maatregelen te nemen in en om tuinen, in de openbare ruimte, in stedelijk gebied en op bedrijfsterreinen.

Handboek voor de watervriendelijke tuin

14 maart 2021

Voor onze inwoners geeft dit handboek praktische adviezen en tips om een watervriendelijke tuin aan te leggen.

Samen aan het werk

14 maart 2021

Een gesprek over samenwerken aan het klimaat met Dennis de Vogel van Noorderzijlvest en Joost Gierman van gemeente Westerwolde. Beide clustercoördinatoren van onze waterketen.

Gluren bij de buren, afkoppelcoach in Renkum

14 maart 2021

Op een presenteerblaadje

De gemeente Renkum heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en heeft daarom een afkoppelcoach aangesteld. Inwoners kunnen dan contact opnemen met de afkoppelcoach Lanny Olie (links op de foto) en gratis advies krijgen.

Groensubsidies Assen voor inwoners

14 maart 2021

De gemeente Assen geeft dit jaar subsidies aan haar inwoners om mee te helpen aan vergroeningsactiviteiten. 

Uit de media

13 maart 2021

Mysterieuze achthoek in de vijver in het Molukkenplantsoen Groningen.

Gemotiveerde medewerkers beschikbaar

19 november 2020

Ons focusproject Gegevensbeheer kampte met personeelstekort. Vandaar dat er vier extra mensen zijn aangetrokken, conform de afspraken in het waterakkoord. Er is gezocht naar mbo+ kandidaten met de juiste competenties. Er zijn sollicitatiegesprekken gevoerd en daar zijn vier goede kandidaten uit gerold. Uiteraard krijgen ze ook een opleiding van ons. Het is mooi om te zien hoe enthousiast ze zijn en de functie met beide handen aangrepen. Ze hebben een hoge leercurve. Alle vier zaten namelijk in de bijstand. De werving is geregeld door de waterregisseur Wessel Rothstegge, het Werkplein en Dries Jansma (zie foto) projectleider regionaal gegevensbeheer.

Gluren bij de buren

19 november 2020

Groenblauw dak tegen hitte en hoosbui in Rotterdam Noord

Om de gevolgen van steeds extremere droogte, hitte en hoosbuien in Rotterdam het hoofd te bieden, is samenwerking de sleutel. Een groot deel van de stad is in handen van bewoners, bedrijven en andere vastgoedbezitters. Woningcorporatie Woonstad, het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Rotterdam, slaan daarom de handen ineen.

Water voor later

19 november 2020

De beschikbaarheid van voldoende en kwalitatief goed drinkwater staat onder druk. We gebruiken met z’n allen steeds meer water én hebben daarnaast door de klimaatverandering te maken met steeds drogere en warmere zomers als gevolg.

Klimaat is prioriteit nummer één

19 november 2020

Lea van der Tuin windt er geen doekjes om: “Klimaatadaptatie is nu het allerbelangrijkst.” Van der Tuin is wethouder in Appingedam en zit in de stuurgroep van onze waterketen. Het gesprek met Van der Tuin laat aan gedrevenheid niks te wensen over. Ze is dan ook heel content met het nieuwe waterakkoord.

19 mei om 15:11
Onze waterketen Groningen en Noord-Drenthe heeft een nieuwe waterregisseur https://t.co/e4eEegfjFt