30 november 2018

Is schoon, veilig en voldoende water wel zo vanzelfsprekend? Voor de Waterketen werken we met het lespakket Ons water in jouw klas om kinderen bewust te maken van water. De gemeenten Loppersum, Westerwolde en Aa en Hunze zijn recentelijk gestart met dit lespakket op de basisscholen.

Het lesprogramma heeft al gedraaid in de plaatsen Groningen, Haren, Eemsmond, Oldambt, Vlagtwedde en Tynaarlo in het gebied van de Waterketen.

Lesprogramma Waterketen

In het lesprogramma gaat het over drinkwater, rioolwater en rioolwaterzuivering. We noemen dat de waterketen. De leerlingen werken aan oplossingen om al ons water te beschermen. Ze krijgen daarbij tips om verontreinigingen te voorkomen. Iedereen die water gebruikt, heeft dagelijks te maken met de waterketen. Schoon water is niet vanzelfsprekend en van groot belang voor de toekomst.

Waterbewustzijn

Met Ons water in jouw klas maken we de kinderen bewuster van water. Door te laten zien wat er nodig is voor de toekomst en door tips te geven wat ze zelf kunnen doen. Want hoe beter we voor ons water zorgen, hoe meer we ervan kunnen genieten.

Train the trainer

Leerkrachten zijn tijdens teamtrainingen door het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) getraind om met hun leerlingen aan de slag te gaan. Door de samenwerking met gemeenten, waterleidingbedrijven en waterschappen profiteren we van elkaars kennis.

Wethouder Schollema helpt bij het bouwen van een waterbaan

Artikel 3 foto wethouder Schollema