03 april 2022
Masterclass jongerenambassadeurs klimaat

Een groep van zo’n 20 studenten die zich hard maken om klimaatadaptatie te vergroten in het onderwijs, te lobbyen bij overheden en gerichte acties op te zetten.

Ze zijn jong, ambitieus, gedreven en erg enthousiast: onze jongerenambassadeurs klimaat; Youth for Climate Adaptation (YfCA). Een delegatie van deze studenten richt zich specifiek op onderwijs. Zij maken daarvoor een les over het vergroenen van schoolpleinen. En dan voor de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Serieus en vrolijk

Maar hoe geef je nu zo’n les? En wat vertel of je doe je dan allemaal? En hoe raak je kinderen zodat ze er ook wat van meekrijgen? Om daar gedreven in te worden boden we als waterketen de studenten een masterclass klimaat aan, verzorgd door IVN Natuureducatie. Centraal stond daarin hoe je leerlingen het best bereikt met belevingsactiviteiten en wat vertel je nu wel en wat niet over klimaatveranderingen? Uiteraard was er ook aandacht voor de inhoud van hun les over vergroenen van schoolpleinen.

Het was een dag met een goede opbrengst, met praktische tips en een theoretisch kader over verschillende manieren van leren. De studenten waren actief betrokken bij de workshop en pakten het geleerde serieus op. Gelukkig was er ook tijd voor wat vrolijkheid.

“Dit is precies wat ik ervan verwachtte en waar ik van leer”, was een van de reacties. En daar doen we het voor!

IMG 3824YfCA_logo_green.jpg

Een impressie van de dag: