10 april 2024
Nieuwe clustercoördinator Laura Arends

Mijn naam is Laura Arends, ik ben 29 jaar en ik woon in Groningen. Sinds 1 maart ben ik beleidsadviseur Openbare Ruimte (Water) bij de gemeente Eemsdelta, en daarmee ook de opvolger van Jos de Groot als clustercoördinator.

Na mijn studie Ecology & Evolution aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik via het Nationaal Watertraineeship terecht gekomen bij de gemeente Eemsdelta als trainee/werkvoorbereider stedelijk water. Het Nationaal Watertraineeship is een traineeship voor jonge professionals in de watersector, waarbij ik op de vrijdagen trainingen krijg, verschillende organisaties kan ontdekken, en projecten met andere trainees doe. Afgelopen zomer heb ik tijdens zo'n traineeproject onderzocht wat de inwoners van de gemeente Eemsdelta weten van klimaatadaptatie, wat ze zelf al doen, en hoe ze zouden willen dat hun eigen omgeving klimaatadaptief gemaakt wordt. In de volgende nieuwsbrief zal ik meer vertellen over dit project.

Ik denk dat samenwerking heel belangrijk is om de grote opgaven die voor ons liggen aan te gaan en dat we samen sterker staan. Daarnaast ben ik van mening dat je niet alleen binnen je eigen werkveld moet zoeken naar oplossingen, maar ook daarbuiten moet kijken om andere perspectieven en invalshoeken te ontdekken. Zelf breng ik een achtergrond in ecologie, duurzaamheid en klimaatadaptatie mee en tijdens mijn studie en traineeship ben ik ook in aanraking gekomen met een grote variatie aan vakgebieden.

Ik hoop dat we de samenwerking die er nu is kunnen voortzetten, versterken en misschien kunnen uitbreiden tot een samenwerking die breder is dan alleen de waterketen (met bijvoorbeeld klimaatadaptatie).