10 april 2024
Heel veel zin in

Onze waterketen komt in een nieuwe fase: vanaf 1 januari 2025 willen we onze lopende projecten onderbrengen in een nieuw op te richten stichting.

Om dat te gaan uitvoeren en vormgeven hebben we een kwartiermaker aangesteld. Dat is Petra Woldendorp, we laten u graag kennismaken met haar.

Op de vraag hoe het zo is gekomen, antwoordt Petra: “Het is voortgekomen uit het contact wat ik had met Jan Drent (onze voorzitter van de Regionale Managementgroep). Jan en ik kennen elkaar uit het Oost-Groningse, waarin we nauw hebben samengewerkt op het gebied van meldingen openbare ruimte. Jan heeft mij een aantal weken geleden benaderd voor deze opdracht.”

En waarom deze klus: “Voor mij is het een aantrekkelijke klus omdat er veel verschillende partijen samen werken om één doel te bereiken en daar ook de meerwaarde van inzien. Ik heb de ervaring dat samenwerken niet altijd even soepel loopt en simpel is.  Als de basis van samenwerking goed is, is dat de eerste stap om het tot een succes te maken. Het maakt het ook heel bijzonder omdat er meerdere bestuurslagen bij betrokken zijn, namelijk gemeenten, waterbedrijven en waterschappen en het zelfs over de provinciegrens heengaat. Ik ben een bruggenbouwer maar ik ben ook iemand die de brede verbanden ziet, ook over de grenzen van de organisaties heen. Ik ben nauw betrokken geweest bij de aanloop van de herindeling van Midden-Groningen, daardoor ken ik de dynamiek van samenwerken en weet dat dat soms met vallen en opstaan gaat. Wat bij de waterketen fijn is, is dat iedereen in de basis erachter staat, dat vind ik mooi en helpt om het voor elkaar te krijgen”

Petra is net begonnen, dus is nog bezig een goed beeld te vormen hoe het gaat. Wel weet ze hoe ze gaat beginnen: “Ik ga in korte tijd zoveel mogelijk informatie ophalen en met mensen praten. Daarbij wil ik graag inzoomen op hun verwachtingen, hun zorgen en wat ze nodig hebben. Daarna ga ik met de regiegroep samen bedenken hoe we het gaan oppakken. Mijn zoektocht voor nu is om door alle gesprekken het beeld steeds scherper te krijgen. Ik heb in de afgelopen weken een aantal keren gehoord dat er al (te?) lang gepraat wordt en dat er behoefte is aan actie en concrete resultaten. Dat is mijn belangrijkste doel voor de komende periode.

We hebben eerst afgesproken dat ik deze kwartiermakersrol tot de zomer ga invullen, dat is de voorbereiding op de formele besluitvorming. Daarna gaan we kijken of het matcht en pak ik misschien ook de twee volgende fases op.

Ik heb er veel zin in, vind het spannend en zie uit naar contact met jullie!”

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(06) 24 78 60 23