09 juli 2024

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Jan Drent, voorzitter van onze regionale management groep (RMG) gaat ons verlaten.

Jan heeft namelijk een nieuwe baan buiten onze waterketen gekregen. Hij gaat werken bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Een hele mond vol en heel wat anders dan werken bij de gemeente Noordenveld. Jan zijn nieuwe functie is Clustermanager bij het Rijksvastgoedbedrijf specifiek voor Defensie. Wel blijft Jan in het Noorden werken zijn werkgebied zijn de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Klinkt Spannend. 

Op de vraag hoe lang Jan voor onze waterketen heeft gewerkt zegt hij: “Ik ben rond 2014 ingestapt, eerst als invaller voor Monique van Haeren namens Groningen-Oost, en in 2017 als lid van het RMG namens de Kop van Drenthe (KvD). Toen Harry Koning in 2021 als voorzitter van het RMG vertrok heb ik die functie van hem overgenomen. Ik heb al die tijd met zeer veel plezier en enthousiasme voor de waterketen gewerkt, het is jammer dat ik die functie niet kan blijven houden in mijn nieuwe werk. Zoals in 2022 (interview 28 januari 2022) benoemd wilden wij stappen zetten, ik kan zeggen dat dit goed gelukt is. Geen woorden maar daden speelt nog steeds, aangezien de aankomende tijd er nog vele stappen gezet moeten worden. Waarbij woorden wel nodig zijn om elkaar goed te informeren en mee te nemen. Maar wellicht ben ik in te huren als Zzp’er.”

“Op een gegeven ogenblik kwamen we met de waterketen in een impasse c.q. we kwamen tot stilstand. De vorige waterregisseur had bij mij aangegeven ermee te willen stoppen. En dan heb je wel een probleem, want de waterregisseur is toch wel een soort van vliegwiel die de hele boel draaiende houdt. Hoe nu verder? Ik heb toen een gesprek met Dries Jansma gevoerd die clustercoördinator was voor cluster Waterpas. Ik heb Dries gevraagd of hij wou nadenken om waterregisseur te worden en dat wilde hij wel. Dat vond hij leuk, hij heeft er mede voor gezorgd dat de waterketen weer glorie kreeg. Ik word blij als mensen hun kansen grijpen en dat je dan een bijdrage kan leveren. Ik krijg een grote glimlach op mijn gezicht als ik zie hoe mensen zich ontwikkelen en meer inzicht krijgen in hun eigen ontwikkeling.”

Als laatste voegt Jan nog toe: “Ik hoop echt dat de waterketen doorgaat, ik wil graag de volgende boodschap meegeven: meer integraal gaan werken en weet elkaar te vinden. Want de opgaven zijn dermate groot dat je elkaar echt nodig hebt!”

“Graag maak ik nog even gebruik om iedereen te bedanken voor de mooie en leerzame tijd. Wellicht komen we elkaar nog tegen.”