06 juli 2023
mario2.jpeg

Om onze waterregisseur Dries Jansma te ontlasten, krijgt hij ondersteuning van een adviseur.

Er is momenteel veel werk te doen in onze waterketen, een verdeling van taken is dus voor de hand liggend. En mooi om te melden, de adviseur is iemand uit onze eigen gelederen. Dus geen dure inhuur. Mario Brinkman, clustercoördinatoor van Westerkwartier pakt deze adviseursklus op.

Op de vraag wat hij gaat doen, antwoordt Mario: “Ik ga eerst een rondje maken bij de organisaties en spreek dan met beleidsmedewerkers en beheerders. Ik wil graag inzicht in de behoeftes van onze lopende projecten zoals Meten en Monitoren en Gegevensbeheer Noord. Maar ook het project Kwetsbaarheid begint steeds meer parten te spelen. Ook in onze eigen organisatie. Een ander punt om te bespreken tijdens dit rondje is hoe men kijkt tegen de periode na 01-01-2025, als het huidige waterakkoord afloopt. Er is een bestuurlijke opdracht om een eigen entiteit op te zetten, hoe we dit vorm gaan geven wordt onderzocht. Deze laatste vraag gaan Dries Jansma en Jan Drent ook stellen aan onze bestuurders. We krijgen zo een mooi beeld van een eventueel vervolg van onze waterketen.”

Wat is je tijdbesteding ongeveer Mario? “Ik ga dit één dag in de week doen, en vind het leuk om op te pakken. Het is ook een mooie gelegenheid om te kijken hoe alles reilt en zeilt bij andere gemeenten. Ik ben van nature een netwerker, door corona heb ik het ontmoeten met collega’s heel erg gemist. Dit is weer een mooie kans om de banden met elkaar aan te halen. We hebben in het verleden zinvolle ambtelijke bijeenkomsten gehad, vooral de bijeenkomsten met RIONED waren heel waardevol. Dat wil ik ook graag weer oppakken, bijeenkomsten en masterclasses organiseren in mijn adviseursrol. Als laatste zal ik veel met Dries optrekken. Ik heb er zin in!”