Ons water in jouw klas

De jeugd heeft de toekomst. Vandaar dat we graag op scholen uitleggen wat de waterketen is. Maar vooral wat je wel en niet moet doen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen.

Zuinig omgaan met water

We vinden het belangrijk dat iedereen weet hoe bijzonder het is dat er elke dag schoon water uit de kraan komt. Water waarmee je je tanden poetst en drinkt zonder er ziek van te worden. Het vieze water uit onze douche, de gootsteen en de wc komt daarna uit op het riool. We maken eerst het water uit de rivieren en het grondwater schoon voor drinkwater. Het vieze gebruikte water komt in het riool. Het rioolwater zuiveren we en pompen we weer in rivieren en meren. En dan begint de cirkel weer van voor af aan. Dat is veel werk dus zuinig met water omgaan is belangrijk.

Goed met water omgaan

Het lespakker maakt de kinderen bewust van deze waterketen. En laat zien wat ze zelf kunnen doen om zuinig met water om te gaan en het niet onnodig te vervuilen. Daarnaast bereiken we via de kinderen hun ouders. We hopen op deze manier dat mensen verstand krijgen van water en er goed mee omgaan.

Contactpersoon Mieke Riezebos
0598 693 844