03 juli 2023
Kennismaken met Karin Tromp

Clustercoördinator Kop van Drenthe

Vanaf 1 april van dit jaar werk ik als beleidsadviseur Water en Klimaatadaptatie bij de afdeling Ruimtelijk Beheer van gemeente Aa en Hunze. Ongeveer tegelijkertijd met mijn start bij de gemeente kwam de functie van clustercoördinator Kop van Drenthe vacant. Toen mijn leidinggevende bij Aa en Hunze mij vroeg of ik de rol van clustercoördinator op mij zou willen nemen, heb ik direct ja gezegd. Omdat ik geloof in de kracht van samenwerken, het brengt ons verder.

Voordat ik de overstap maakte naar gemeente Aa en Hunze heb ik ruim 14 jaar als waterprofessional bij een waterschap in de randstad gewerkt. Samenwerken in de regio was daar een belangrijk onderdeel van mijn werk, zoals het gezamenlijk opzetten en aansturen van een netwerk voor waterkwaliteit, het maken en uitvoeren van samenwerkingsafspraken en de verbinding zoeken met andere netwerken, waaronder die voor de waterketen en klimaatadaptatie.

Samenwerken gaat niet vanzelf, is mijn ervaring. Het vraagt van alle deelnemers tijd, energie en aandacht. Maar ik heb ook gezien dat door samenwerken, met hetzelfde doel voor ogen, energie ontstaat, waarmee mooie resultaten worden gehaald. En door elkaar te ontmoeten en kennis te delen, we veel van elkaar kunnen leren.

Samenwerken en krachten bundelen wordt steeds belangrijker in deze tijd van grote veranderingen. Ik wil dan ook graag mijn steentje bijdrage om het cluster goed te laten functioneren, te zorgen dat we goed ons werk kunnen doen. Te beginnen met het elkaar beter leren kennen en het op sterkte brengen van het waterteam. Maar ook te zorgen dat Kop van Drenthe goed aangehaakt blijft in het samenwerkingsverband waterketen Groningen Noord Drenthe, zodat we de juiste dingen blijven doen.

Ik kijk uit naar onze ontmoeting en samenwerking!

Mooie zomer toegewenst!

Hartelijke groet,

Karin Tromp

Beleidsadviseur Water en Klimaatadaptatie
Gemeente Aa en Hunze 
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
M: (06) 57 51 96 50